I 2018 lancerede vi Tilde-serien. En serie der består af de mest basale brød og kage produkter der hører hverdagen til.

Hvorfor Tildes og hvem er Tilde?
Tilde er vores elskede niece og kusine, Tilde reagerede fra en helt tidlig alder på gluten. Derfor søgte vi som familie bag hele tiden efter glutenfrie produkter vi kunne servere for Tilde. Desværre fra udvalget dengang meget sparsomt og vi havde særdeles svært ved at finde glutenfrie produkter til Tilde.

Derfor gik vi som familie selv i gang med at eksperimenterer i køkkenet i det håb at vi selv kunne bage glutenfrie brød og kager til Tilde og gerne også til resten af familien, således at vi alle kunne spise de samme brød og kager til vores måltider.
Det viste sig at vi faktisk selv synes at vi var ret gode til det og derfor startede vi i 2017 Nordic Gluten Free Bakery og lancerede i 2018 Tilde-serien som består af alle Tildes favoritter – deraf navnet Tildes.

Den barske historie bag Tildes
Tilde reagerede som tidligere nævnt fra en tidlig alder på gluten. Desværre var glutenallergi og/eller intolerence dengang Tilde var lille ikke så kendt som det er i dag. Derfor var det heller ikke hverken lægernes eller vores første indskydelse at Tilde var allergisk overfor gluten.

Tilde blev meget syg og underernæret, hun kastede op og vi kæmpede ihærdigt med at tilbyde hende al verdens mad i håb om at hun kunne holde bare lidt i maven. Hun var til den ene undersøgelse efter den anden, min ingen undersøgelser gav resultater. Tilde fejlede ikke noget!
Efter længere tids kamp og bekymringer blev Tilde undersøgt for glutenallergi og ganske rigtigt det var det hun havde! Hun kunne ikke tåle gluten, derfor de mange mavesmerter opkast mv.


Det var fantastisk endelig at vide hvad årsagen var og hvordan vi skulle hjælpe Tilde. Det skulle desværre hurtigt viste sig at vi stod overfor en helt ny opgave. Vi skulle finde glutenfrie produkter i supermarkedet når vi skulle handle og som nævnt var det bare så svært at finde den gang. Derfor kastede vi os selv ud i at bage til hende og med Moster og Onkels store kendskab til bagerfaget var vi faktisk ret gode til det – derfor startede vi Nordic Gluten Free Bakery som udelukkende producerer gluten- og laktosefrie brød og kager så vi kan hjælpe andre familier der står i samme situation som os.